Talent Management

Des confundat cu strategia departamentului de resurse umane – numit și HR -, Talent Management este o strategie de business care nu are în vedere numai răspunsul la întrebarea: „ Este această persoană potrivită pentru acest rol?”. Strategia se ocupă cu identificarea, angajarea și dezvoltarea persoanelor care, pe lângă faptul că sunt potrivite pentru jobul pe care îl aplică, acestea au un rol important în dezvoltarea unei companii ca întreg.

Diferența dintre Talent Management și HR este:

  • Lăsând de-o parte angajarea personalului, HR se ocupă și cu administrarea concediilor, salariilor precum și cu oferirea unor condiții cât mai bune pentru angajații firmei, pe când Talent Management se ocupă strict cu dezvoltarea personalului valoros;
  • Talent Management este strategic, acesta discutându-se la nivelul întregii companii, pe când HR este tactic, ocupându-se cu problemele de zi cu zi.

În companiile mai mari, este indicat ca Talent Management să se folosească de sisteme de informații ale resurselor umane (Human Resources Information Systems, prescurtat HRIS) pentru a ține cont de evoluția angajaților și de potențialele oportunități ale acestora.

Romsys, alături de consultanții noștri, vă poate oferi mai multe informații legate de Talent Management și de importanța acestuia, precum și sisteme care va pot ajuta în aplicarea acestei strategii.

Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați!

 

logo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s