Virtualization

Fiind conceptul de care tehnologia Cloud Computing se folosește cel mai mult, și des confundată cu aceasta, Virtualization este un software care se referă la separarea virtuală a elementelor de infrastructură ,respectiv servere, cu scopul de a asigura o conectivitate cât mai bună între diferitele device-uri cu diferite sisteme de operare și serverul actual.

Practic, acesta este combustibilul pe care Cloud Computing îl folosește pentru a funcționa, întrucât Virtualization aprovizionează resursele pe care acesta le transformă în servicii.

Virtualization cuprinde diferite tehnologii precum:

  • Data Virtualization
  • Application Virtualization – se referă la separarea aplicației de sistemul de operare, ceea ce rezultă în functionarea aplicației respective pe diferite sisteme de operare.
  • Server Virtualization – ajută utilizatorul la ușurarea experienței acestuia prin îmbunătățirea transportului de resurse dintre server și utilizator.

Acestea sunt doar unele dintre tehnologiile pe care Virtualization le cuprinde, ajutănd la reducerea costurilor legate de infrastructură și în același timp, îmbunătățind-o.

Așadar, acest concept poate ajuta companiile de diferite dimensiuni în a avea o infrastructură organizată și accesibilă pentru utilizatorii (respectiv angajații) acesteia.

 

logo

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s