Blockchain

Noile tehnologii ne deschid uși către noi oportunități. Cu ajutorul acestora ne putem ușura modul în care lucrăm, precum și, în unele cazuri, modul în care ne trăim viața. Până acum am aflat despre Virtualization, Cloud Computing, SAP S4/HANA și multe altele. Dar ce este Blockchain?

Blockchain este supranumit „Internetul banilor”. Acesta a fost creat ca o platformă pentru Bitcoin și alte modele de cryptocurrency. Cum mare parte din acțiunile pe care le facem sunt prin intermediul internetului, la fel și blockchain-ul ne ajută să completăm diverse acțiuni precum:

  • Cumpărarea și vânzarea acestui tip de monedă digitală
  • Completarea tranzacțiilor în mediul online

Completarea tranzacțiilor se poate face direct între cele două persoane, fără a mai fi nevoită implicarea altor companii sau persoane ( față de metoda tradițională de tranzacție).

Pe lângă aceste atribuții, blockchain este cunoscut și pentru:

  • Transparență – se referă la informațiile care sunt publice, întrucăt tranzacționarea oricărui obiect care constituie o valoare este înregistrată în blockchain și afișată publicului din blockchain-ul respectiv.
  • Siguranță – este foarte dificil de a fi atacat.

“The blockchain is an incorruptible digital ledger of economic transactions that can be programmed to record not just financial transactions but virtually everything of value.” – Don și Alex Tapscott, autorii Blockchain Revolution (2016)

Datorită calității acestei tehnologii, se caută scopuri noi cu un potențial pe care aceasta le poate îndeplini.

În concluzie, cu ajutorul acestei platforme putem cumpăra sau efectua alte tranzacții în condiții de siguranță datorită calităților pe care aceasta le oferă utilizatorilor.

logo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s