Siguranța pe primul loc

Securitatea este un factor foarte important pentru o companie, întrucât informațiile pe care le prelucrăm pot fi atacate în orice moment. De aceea punem în aplicare tehnologii precum Cybersecurity pentru a reduce cât mai mult procentul de vulnerabilitate a companiei.

Însă, totodată și amenințările avansează. Oare aceste tehnologii pot tine pasul cu viitoarele metode de atac al informațiilor?

Ca și exemplu, ne putem gândi la Artificial Intelligence. Există o mulțime de programe care se folosesc de Artificial Intelligence printre care sunt și programe de Securitate. Acestea se folosesc de Machine Learning datorită faptului că ele pot analiza modul în care informațiile au fost atacate și să prevină potențialele amenințări. Însă și hackerii pot folosi aceeași tehnologie pentru a analiza care sunt companiile sau persoanele cele mai vulnerabile și pentru a le ataca. Din cauza faptului că aceste programe nu necesită un număr mare de persoane pentru a funcționa, este mult mai ușor pentru atacatori să iși atingă scopul.

Din nefericire multe tehnologii pe care le folosim în zilele noastre (precum Big Data și Internet of Things) sunt ținte pentru potențialii atacatori, iar cum experiența lor evoulează împreună cu tehnologia, trebuie în primul rând ca noi să fim atenți la ce accesăm pentru a evita un posibil pericol pentru noi și pentru companie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s