Tendințe în IT

Deoarece ne aflăm într-o continuă dezvoltare, trebuie să ținem pasul cu avansul tehnologic și calitățile acestuia. Încercăm să căutăm cât mai multe oportunități care ne pot ajuta compania să fie mai eficientă, mai organizată, mai sigură și mai ales mai sociabilă cu clienții noștri. Putem chiar spune că suntem într-o călătorie spre perfecțiune. Însă GPS-ul nu ne poate ajuta și nu suntem siguri dacă drumul pe care îl urmăm este cel bun. De aceea trebuie sa acumulăm cât mai multe informații care să ne dea încredere în alegerile pe care le luăm.

Următoarele sunt unele dintre cele mai discutate tendințe din anul acesta:

  • Machine Learning și Artificial Intelligence – Scopul acestor programe este de a ajuta companiile să analizeze diferite informații, să contirbuie la noi strategii și nu numai. Faptul că acestea au puterea de a invăța singure și de a împărtăși rezultatele obținute, ne pot reduce timpul pe care noi îl dedicam acțiunii respective, iar acestea pot veni câteodată cu răspunsuri la unele probleme.
  • Virtual și Augumented Reality – Datorită lor avem oportunitatea de a vizualiza diverse locuri sau de a analiza schimbări de design ( interior sau exterior), fără a muta nimic din locul respectiv. Acestea se dovedesc folositoare și în domeniul medical, jucând un rol educativ prin simularea unor exerciții chirurgicale și nu numai.
  • Internet of Things – Cuprinde toate device-urile existente care sunt conectate la internet, indiferent de funcționalitatea lor, iar împreună cu Big Data putem obține informații care ne pot ușura procesele de analiză și predicție pe care le efectuăm.
  • Cyber security – Regulile impuse de GDPR pot rezulta în unele modificări legate de securitatea datelor, astfel acordând mai multă atenție siguranței noastre din mediul virtual.

Fiecare dintre aceste tehnologii îndeplinesc un anumit scop, iar în funcție de domeniul nostru de activitate, fiecare poate contribui la o funcționare bună a companiei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s