Tehnologia în medicină

În decursul a mai bine de două decenii, tehnologia a avut un impact major asupra omenirii. Aceasta s-a dezvoltat sistematic rapid, oferind foarte multe beneficii oamenilor de pretutindeni.

Înca din anii ’80-’90, tehnologia a fost proiectată și dezvoltata de către oameni prin diverse aparaturi și device-uri pentru a oferi acestora un plus de ajutor, ușurând munca omului. În ziua de astazi, majoritatea populației folosește tehnologia în aproape toate domeniile, pentru a conferi și un plus de siguranță, nu doar pentru a-și usura munca. Printre miile de exemple, tehnologia joaca un rol  important în domeniul medicinei din prezent.

Doctorii au mii de pacienți, operații care necesită atenție și bineînțeles, profesionalism. Aceștia fac multe sacrificii mereu pentru a-i ajuta pe cei din jur, precum orele nedormite, supravegherea atenta a pacientilor și nu numai. Tocmai de aceea ei se pot folosi de tehnologii precum Internet of Things pentru a aduna cât mai multe informații despre pacient și de a le îndosaria într-o bază de date și Cyber Security pentru a proteja cât mai bine posibil informațiile clienților.

Având în vedere faptul că documentele sunt stocate în mediul digital, aceștia au nevoie de un device puternic, portabil și ușor cum ar fi tableta Microsoft Surface Pro care nu îi ajută numai în verificarea și adăugarea informațiilor, ci este folositoare și pentru diverse simulări și cercetări.

Educația joacă un rol foarte important în medicină, iar cu ajutorul tehnologiilor VR și AR stundenții își pot pune în practică cunoștiințele dobândite în diverse simulări, fără a exista vre-un risc.

Majoritatea medicilor din întreaga lume au considerat ca viața altora este mai importanta decât a lor, incercand din rasputeri sa multumeasca pe toata lumea si sa ofere continuitate vietii multora dintre noi, iar cu tehnologia de partea lor aceștia au mai multă încredere că își pot atinge scopurile.

logo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s