Diferența dintre Digitization și Digitalization

Trăim într-o perioadă în care din ce în ce mai multă lume și din ce în ce mai multe companii se folosesc de mediul digital și de calitățile acestuia pentru a-și ușura activitățile de zi cu zi. Majoritatea oamenilor sunt deja ași în folosirea numeroaselor programe, precum și în folosirea diferitelor strategii pe care o companie le aplică. Din cauza faptului că există nenumărate metode de a ne îmbunătății activitatea, este foarte posibil ca un număr de persoane să se încurce în anumiți termeni în momentul în care acestea discută despre planul pe care compania îl urmează.

Un bun exemplu este Digitization și Digitalization. Cu toate că ele funcționează împreună, acestea sunt diferite. Digitization se referă la înregistrarea informațiilor din mediul fizic în mediul digital. Ne putem gândi la scanarea unui document. Informațiile primite din documentul respectiv sunt stocate sub forma mai multor serii de numere numite ”bit”.

Digitalization se referă la folosirea diferitelor tehnologii și informații din mediul digital cu scopul de a ridica gradul de eficiență, de a mări veniturile unei companii și nu numai. Acest termen lucrează împreună cu Digitization datorită faptului că prelucrează informațiile generate de acesta pentru a-și atinge scopul.

Din cauza faptului că acești termeni sună asemănător, folosirea incorectă a acestora poate crea confuzie între persoanele cărora le adresăm ideile noastre.

logo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s