Asistenții Digitali

Ne folosim cât mai des posibil de majoritatea tehnologiilor din mediul digital. De ce? Pentru că niciodată nu strică să profităm de ajutorul acestora.

Avem nevoie de o rețetă bună pentru papanași? Dăm un search pe Google. Vrem să învățăm rapid să cântăm melodia preferată la un instrument? Ne folosim de YouTube. Rezervare la un restaurant de top pentru o întâlnire de afacere? În nu mai mult de 5 minute este gata. Nu știm cum să ajungem la locul x? GPS-ul este lângă noi.

Partea cea mai bună? Toate aceste lucruri se pot rezolva cu un singur device. Un device care se află în permanență cu noi, anume smartphone-ul. Datorită lui avem oportunitatea de a afla înformații noi, de a ne organiza timpul într-un mod eficient, de a vorbi și multe altele. Practic, el este ajutorul nostru de zi cu zi. Un prieten de buzunar care nu ne lasă la greu. Un prieten care ține minte tot ce spui. De ar putea să și vorbească.

Ei bine, cu ajutorul asistenților digitali, acesta are puterea și să vorbească, și să gândească și să fie un ajutor și mai bun. Google Assistant, Siri, Cortana, toți acești asistenți ne sar în ajutor nu numai când folosim telefonul, dar și când avem mainile ocupate. Ni s-a întâmplat să fim cu mâinile pe volan și să nu găsim strada așa că ne așezam într-un loc de parcare doar ca să avem toată atenția asupra telefonului. Sau să fim cu mâinile in cocă și trebuia să depunem efortul de a ne spăla pe mâini ca sa păstrăm telefonul curat cât timp căutam modul de preparare pe Google.

Aceste ajutoare își canalizează atenția asupra noastră, iar datorită faptului că se folosesc de Artificial Intelligence au capabilitatea de a ne recunoaște vocea și preferințele, astfel găsindu-ne răspunsul cât mai perfect pentru întrebarea noastră. Trebuie decât să îi strigăm, să le punem întrebarea și aceștia ne răspund imediat, fără ca noi măcar să atingem telefonul.

Nu numai că ne ajută cu răspunsuri utile, dar aceștia pot completa diverse acțiuni. La cererea noastră pot:

  • Suna persoana X
  • Aranja o întălnire la data Y
  • Trimite mesaj la persoana Z
  • Reda muzică și multe altele

Voi ce părere aveți? Sunt încăpățânați și nu înțeleg ce vreți sau sunt momente când aceștia pot fi adevărați Life-Savers?

logo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s